Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλες Κόντρες 1-Ζέστη vs Κρύο

Ζέστη:

*Δεν χρειάζεται να φοράς πολλά ρούχα και έτσι δεν καταναλώνεις χρόνο στο να τα βγάλεις..Ένα κοντομάνικο μπλουζάκι,ένα σορτσάκι ή μία φουστίτσα και μια και έξω...Τα εσώρουχα δεν τα αναφέρω γιατί δεν φοράνε και όλοι. Ο χρόνος είναι χρήμα και ο κ..λος μου είναι κύμα...

*Ισχύει το τρίπτυχο άδεια-διακοπές-παραλία...Όσον αφορά την άδεια θα σου δώσουν μία βδομάδα το πολύ,εσύ θα κ..λοχαρείς επειδή δούλευες για 3+60 όλο το χρόνο και την δικαιούσαι (αυτήν και κανα χρόνο άδεια μετά απ' όσα τραβάς για ψίχουλα-εξαιρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι απ' όσα αναφέρω που έχουν άδεια ολές τις εβδομάδες του χρόνου πλην μίας που αθροιστικά δουλεύουν) και παίρνεις την φαμίλια,το αμόρε ή τους φίλους για να πάτε μαζί σε μέρη με παραλίες. Εκεί μπορείς να κολυμπήσεις στο 1τ.μ. που σου αναλογεί καθώς μαζί με σένα αποφάσισαν να πάνε στην παραλία άλλοι 1.000 συν τους δημόσιους υπαλλήλους....Θα παίξεις και ρακέτα μετά για να σπάσεις τα νεύρα σε μία που κάθεται εκεί δίπλα στην δική σου ψάθα και γκρινιάζει που και φέτος κάποιος την έπεισε να πάνε στην παραλία,εγώ θα μαι!

*Αν η ζέστη είναι αφόρητη,δηλαδή σαν εκείνα τα 40αρια που πιάνει κάθε Ιούλιο και μαζί με το Ρετιρέ νομίζεις ότι είσαι στην κόλαση,τότε κυκλοφορείς με τον μαγιό 24ώρες το 24ωρο ή κάθεσαι κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο με κλιματισμό μέχρι να ρθει η άδεια να πας στην παραλία..ναι ναι εκεί που θα μου σπάσεις τα νεύρα.

*Μπορείς να πας βόλτα παντού γιατί ξέρεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρέξει!Και αποφασίζεις να πας με το αμάξι και επειδή είχαν την φαινή ιδέα με σένα άλλα 1000 άτομα συν τους δημόσιους υπαλλήλους, κάθεσαι στην κίνηση μέσα στη ζέστη ή με τον κλιματισμό στο φουλ και περιμένεις υπομονετικά..τον χειμώνα.Και τραγουδάς..Το ξέρω θα ρθεις ξανά,θα ρθεις να με βρεις...Και επειδή είσαι τρελή μαζόχα- το βλέπω στο μάτι σου- αποφασίζεις να πάρεις αντί του αυτοκινήτου σου το λεωφορείο και διαπιστώνεις τι μαλαλία έκανες όταν σηκώνει το χέρι του ο διπλανός σου να πιαστεί από την χειρολαβή και αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον έχει ακριβύνει πολύ το σαπούνι γιατί δεν εξηγείται αλλιώς γιατί οι μισοί που μπαίνουν στο λεωφορείο δεν πλένονται...

Κρύο:

#Κάνει κρύο-Φοράς ένα μπουφάν,παλτό,ζακετάκι.
Κάνει πολύ κρύο-Φοράς το κασκόλ σου,κανα σκούφο και γάντια.
Κάνει πάρα πολύ κρύο-Φοράς μπουφάν ειδικό για παγετώνα και κασκόλ μέχρι την μύτη.
Κάνει ψοφόκρυο- Ρίχνεις πάνω σου μία φλοκάτη,μία γούνα(οικολογική πάντα) ή ακόμα καλύτερα κλείνεσαι μέσα στο σπίτι με το καλοριφέρ στο φουλ σαν να βράζεις στην κόλαση τρίτο καζάνι αριστερά.

#Τζάκι.Κάστανα,πατάτες στο τζάκι.Σεξ μπροστά στο τζάκι.(δεν έχω να πω κάτι άλλο)

#Σκι.Βέβαια αυτό προυποθέτει το να ξέρεις σκι, ναι ναι μην κάνεις τον εξυπνάκια και μου πεις "θα πας να μάθεις!" γιατί θα σε βάλω με το ζόρι να πας κ εγώ θα κάθομαι σε μια μεριά να τρωω ποπ κορν και να σε βλέπω να γκρεμοτσακίζεσαι.

#ΑΧΧΧΧ χιόνι!Την πρώτη μέρα που ξυπνάς και έχει χιονίσει χαίρεσαι τόσο που θέλεις να βγάλεις το βρακί σου-αν φοράς- και να το κάνεις σημαία!Μέρα με χιόνι και χωρίς δουλειά!Την δεύτερη μέρα συνεχίζεις να χαίρεσαι που έχεις αποκλειστεί στο σπίτι σου και δεν πρέπει να πας στη δουλειά και το μόνο που κάνεις είναι να φτιάχνεις χιονάνθρωπους και να παίζεις χιονοπόλεμ ο με τα αδέσπωτα.Την τρίτη μέρα έχει αρχίσει και στην βαράει η ασπρίλα!Θες να πάρεις μπογιά και να τα βάψεις όλα,στην γκρι απόχρωση που ήταν πριν.Την τέταρτη κοντεύεις να τρελαθείς τελείως από την κλεισούρα και κάνεις δέηση στον μεγαλοδύναμο να βγάλει λίγο ήλιο!


ΠΟΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ???

3 σχόλια:

nikos είπε...

Καλησπέρα.........
Πάντως νομίζω οτι και στη ζέστη και στο κρύο έχουμε μάθει να τα πηγαίνουμε πολύ καλά....
Εντάξει και όπως μπορεί ο καθένας........
Να΄σαι καλά, καλό μεσημέρι!!!!!!

Ερωφίλη είπε...

Όταν έχει ζέστη μας τη δίνει γιατί η παραλία είναι πήχτρα στον κόσμο. Όταν έχει χιόνι και μένουμε μέσα σκυλοβαριόμαστε γιατί μάλλον δεν είμαστε και πολύ ενδιαφέροντες άνθρωποι κατά βάθος. Και ρωτάω τώρα εγώ... : εμείς φταίμε, η ηχορύπανση ή ο καλός, πλην ανύπαρκτος για μερικούς, θεούλης που μας έφτιαξε με το κατ' εικόνα ;;;

KapaNi είπε...

Ερωφίλη σε καλωσορίζω!:-)

Μάλλον εμείς φταίμε!όλα μας ενοχλούν,τι φταίει ο καιρός??Ακόμα και οι τραγικές και απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας σε εμάς οφείλονται που καταστρέφουμε σιγά σιγά το σπίτι μας.

Δημοσίευση σχολίου