Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί τα παιδιά δεν διαβάζουν...

1.Μεγάλο κακό η Μπάρμπι! Γιατί;;; Μα είναι προφανές! Είναι η κλασσικότατη ξανθιά Bimbo η οποία έχει τα λεφτά του Κόκκαλη και βάλε! Γιατί να διαβάσει μετά το κοριτσάκι όταν βλέπει την χαζομπάρμπι να χει: κότερο, άλογα(εεε μα άλογα δε θα χε,μία αριστοκράτισσα του είδους της!), κάμπριο, τροχόσπιτο υπερλούξ,τον Κεν, τον Πολ και άλλο ένα τσούρμο άντρες που τους αλλάζει ανά σεζόν!

2.Τα super idol, x-factor, fame story κτλ έχουν ένα μερίδιο ευθύνης! Γιατί να κοπιάσει το παιδί να μάθει όταν μπορεί να πάει σε ένα x-factor από τα 16 του; Στα 18, και πολύ λέω, θα χει κλείσει σε πίστα! Στρωμένη δουλειά!

3.Θα σας πω ότι φταίει η τηλεόραση και θα μου λέτε ότι αυτό το ξέρουν και οι πέτρες αλλά δεν μιλάω γενικά για το χαζοκούτι. Φταίνε τα κανάλια που βάζουν τόσο δελεαστικές εκπομπές τις ώρες που εχει γυρίσει το παιδί σπίτι και υποτίθεται ότι είναι ώρα διαβάσματος. Αναφέρω παραδείγματα: "Η ζωή της άλλης" το παιδί μαθαίνει και για αυτή τη ζωή αλλά και για της άλλης, "Τα μυστικά της Εδέμ" ε εντάξει! Σε αυτή την περίπτωση το παιδί μαθαίνει για τον κήπο της Εδέμ! Μετά τι να του πούνε τα Θρησκευτικά;!, " Αξίζει να το δεις" η Τατιάνα είναι ένα σχολείο από μόνη της, "Μεσημεριανό Express" και άλλα.

4.Οι περισσότεροι δάσκαλοι ή καθηγητές (όχι όλοι!) είναι από μόνοι τους λόγος για αποφυγή του βιβλίου! Γιατί να διαβάσει το πιτσιρίκι; Για να μοιάσει στον/στην δάσκαλο/α που έχει; Να του λείπει το βύσσινο (όχι του κουταλιού φυσικά!!). Οι υστερικές, προβληματικές προσωπικότητες είναι παραδείγματα προς αποφυγήν!

5. Το ίντερνετ! Γι' αυτό όλα τα παιδάκια 6-18 ετών (αλλά και όσοι αισθάνονται τόσο) αφήστε το παραλήρημα μου και πιάστε το βιβλίο! χαχα

5 σχόλια:

Εύη είπε...

Χαχαχα KapaNi μου δεν ειναι να πιασω αυτες τις μερες βιβλίο..ειδικά αν ειναι βαρυ γιατι χρησιμοποιείται πολυ ευκολα σαν όπλο...και το βλεπω να ανοιγει το κεφαλι ενος συγκεκριμένου. Καλυτερα λοιπον με το λαπτοπ...που το χρυσοπληρωσα και δε του το χαραμιζω.
Εχεις δικιο παντως οτι τα μικρα εχουν ξεφυγει...αλλα και για εμας ετσι δεν λενε οι μεγαλυτερες ηλικιες;

nikos είπε...

Την καλησπέρα μου!!!!!!!!!!

KapaNi είπε...

Εύη Το βιβλίο έχει πολλές χρήσεις ε;; χαχα Εγώ κάποια τα χρησιμοποιώ σαν βάση για μια μικρή τηλεορασίτσα που έχω!...Και για μας πάντως θυμάμαι ότι τα ίδια έλεγαν οι μεγαλύτεροι απλά λόγω επαγγέλματος πλέον βλέπω ότι κάθε περσυ και καλύτερα, όσο περνάνε τα χρόνια λιγοστεύουν οι μαθητές που ανοίγουν κανα βιβλίο. Μάλλον πλέον είναι περισσότεροι οι εξωσχολικοί πειρασμοί.

Νίκο ανταποδίδω!!Να χεις μια όμορφη μέρα :-)

Η τρελή είπε...

Συμφωνώ απολύτως!
Χρόνια Πολλά εύχομαι, με υγεία!

KapaNi είπε...

Χρόνια Πολλά και σε σένα!!Ανταποδίδω τις ευχές για υγεία,όλα τ'άλλα τα καταφέρνουμε όταν έχουμε την υγειά μας :-)

Δημοσίευση σχολίου